logo belle

Aromatische massages

Handmassage

Aromatische massages bij kinderen & volwassenen

Aromatische massages bij kinderen en volwassenen kunnen heel wat mentale en fysieke klachten verlichten. Zo komen ze uiterst goed van pas bij mensen met reuma, chronische pijn, een burn-out of stress. Ook je slaappatroon zal erdoor verbeteren.

Vooraf bespreken we samen je situatie, waarna ik de geschikte essentiële oliën voor je uitzoek. Vooral bij epilepsie of een verminderde auto-immuniteit is het belangrijk om bepaalde oliën door een mildere versie te vervangen. Anders zouden de huidige problematieken kunnen verergeren.

Lees hieronder een woordje uitleg over de soorten massages:

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Een Aroma Touch-massage omvat een behandeling met acht essentiële oliën, waarbij ik langs je meridiaanenergiebanen werk en de inwendige contactpunten van je rug en voeten stimuleer. Zo’n massage wordt aanbevolen bij pijnklachten, stress, een verminderde weerstand en vermoeidheid.

De massage, ontwikkeld door Dr. David Hill, heeft als doel het sympathische en parasympathische zenuwstelsel van je lichaam in balans te brengen. Alle essentiële oliën worden meteen via je huid in je bloedbaan opgenomen. Een helende en rustgevende ervaring verzekerd.

De massage bestaat uit vier primaire stappen:

 1. Stress verminderen
  Ervaar je meer stress dan je lichaam en geest aankunnen? Dan kan dat voor veel ongemak zorgen. Daarom kan een Aroma Touch-massage verlichting bieden en je lichaam doen ontspannen. Een ontspannen lichaam neemt namelijk makkelijker essentiële oliën op.
 2. Je immuunsysteem versterken
  Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme dat invloeden van buitenaf of veranderde cellen tracht te bestrijden. De tweede fase van Aroma Touch geeft je immuunsysteem een boost en zorgt ervoor dat het negatieve externe factoren beter kan weren.
 3. Pijn & ontsteking remmen
  Pijn is absoluut geen leuke ervaring. Aanhoudende ontstekingen kunnen zelfs vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen. Met behulp van twee oliën wapen ik je lichaam ertegen.
 4. Je lichaam & geest in balans brengen (homeostase)
  Heb je de neiging om te vluchten van of te vechten tegen onze drukke maatschappij? Dan kan die constante staat van paraatheid snel z’n tol eisen. Om je lichaam weer in balans te brengen, pas ik twee enkelvoudige of samengestelde etherische oliën toe. Die pakken systematisch stressfactoren aan in je autonome zenuwstelsel.

45 min.

€ 60,00

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Bij een aromatische massage voor kinderen is het plan van aanpak nagenoeg hetzelfde als bij volwassenen. Het enige verschil is dat ik de dosering van de essentiële olie aanpas. Gelieve het mij op voorhand te laten weten als je kind een aandoening heeft zoals epilepsie of een auto-immuunziekte.

45 min.

€ 35,00 – € 45,00 (afhankelijk van de leeftijd)

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Stress verminderen, immuniteit versterken, ontstekingen remmen en homeostase beogen? Dat is wat een aromatische massage bij paarden inhoudt. Ik werk langs de meridianen (energiebanen) en viscerale contactpunten, van de rug tot aan de hoeven. Zo breng ik het sympathische en parasympathische zenuwstelsel van je paard weer in evenwicht.

De massage, ontwikkeld door Dr. David Hill, minimaliseert systematische stressoren van het autonome stelsel en balanceert die uit. Daarvoor wend ik een enkelvoudige en een samengestelde etherische olie aan.

De techniek is ideaal om hoefbevangenheid, stijfheid, stress en een zwak immuunsysteem te verhelpen.

45 à 60 min.

€ 60,00

Kilometervergoeding van € 0,35 per km voor afstanden van meer dan 15 km.

Voor grotere groepen van meer dan drie paarden of pony’s werk ik met een prijs op aanvraag.

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Waar je misschien veel tijd besteedt om je gezicht te verzorgen, is het minstens even zinvol om je voeten de nodige aandacht te schenken. Door ze op de juiste manier aan te raken, activeer je immers het zelfhelende vermogen van je lichaam. Voetreflexologie is dus de sleutel naar een goede gezondheid.

De techniek wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast. Toch duurde het nog tot 1975 voor de methode wetenschappelijk onderzocht werd. De voornaamste conclusie? Voetreflexologie werkt wel degelijk en heeft invloed op het zenuwstelsel.

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Die zenuwen lopen langs je benen omhoog en staan in verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Als er ergens een disbalans optreedt (bv. in je rug), hopen er zich verschillende chemische stoffen rond de zenuwuiteinden in je voeten op.

Voetreflexologie helpt om die chemische stoffen geleidelijk aan af te voeren. Ze worden dan door je nieren gefilterd en via je urine uitgescheiden. Drink tijdens een sessie daarom voldoende water. Achteraf zal de balans in je lichaam volledig hersteld zijn.

/

€ 50,00

Uitsluitend gecertificeerde oliën

De oliën die ik hanteer, zijn stuk voor stuk essentiële dōTERRA-oliën met een CPTG®-certificaat. Dat staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Ze vormen een natuurlijk alternatief om je gezondheid te ondersteunen en die preventief te verzorgen. 

Alle oliën zijn 100 % puur en dus niet verdund. De grondstoffen worden geoogst op plaatsen waar de bijbehorende plant of vrucht van nature voorkomt. Door de secure verwerking ervan wordt de therapeutische waarde ten volle behouden.

Mijn acht essentiële oliën zijn helemaal op elkaar afgestemd. Ze hebben niets dan voordelen, namelijk:

IMG
massagestoel
aromatische massage volwassenen

Hoe gaat een aromatische massage in z’n werk?

Tijdens een aromatische massage lig je op een behandeltafel. Het is daarbij aangeraden dat je gemakkelijke kleding aantrekt. Ik zal je rug ontbloten, maar die met een handdoek of dekentje afdekken. Vervolgens werk ik via je rug– en voetmeridianen naar de achterkant van je schedel toe. 

Aangezien ik met mijn handen in je haar zal masseren, kan er olie in je kapsel terechtkomen. Houd er dus rekening mee dat je haar niet meer perfect in model zal zitten na afloop. Graag geef ik nog mee om na de massage voldoende water te drinken, zodat je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren.

Aarzel niet om mij te contacteren als je een aromatische massage wil boeken.